Áttörés az otthoni autótöltésben - átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

 





A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását, amely összesen 336 EV autó töltésére lesz képes.


Autótöltés a jövő városában

A Metrodom River mélygarázsában 336 autó számára építenek ki korszerű töltőpontot, ami példa nélkül álló fejlesztés. A Metrodom a hazai ingatlanfejlesztők közül elsőként felismerte, hogy korunk kihívásaira csak okos és fenntartható ingatlanok nyújtanak megoldást.

 A jövő okosotthon-tulajdonosai számára különösen fontos, hogy fenntartható lakóotthonaikban tudják tölteni elektromos autóikat. A megfelelő töltési infrastruktúra kiépítése és folyamatos rendelkezésre állása ezért nélkülözhetetlen.

"A jövő városát fejlesztjük Budapest XI. kerületében, ahol alapfelszerelés az elektromobilitást kiszolgáló infrastruktúra. A telepített rendszer - ahogy az okoslakásaink is - ma és 10 év múlva is tökéletesen kiszolgálja a lakók és a kor igényeit. A 32A-es, és maximum 7,4 kWh-s teljesítménynek köszönhetően egy ma kapható elektromos autó akkumulátora egyetlen éjszaka, 8-10 óra alatt teljesen feltölthető. 

Az integrált mérőórának és az egyedi kódos indításnak köszönhetően az áramfogyasztás havi elszámolása, illetve az illegális áramvételezés megakadályozása is megoldott"- ismertette a beruházás technológiai paramétereit Pongrácz Tamás, a Metrodom fejlesztési igazgatója.

Céges e-autókhoz is az otthoni töltőinfrastruktúra a megoldás

Az elekromobilitás terjedése már Magyarországon sem kérdés, de a megfelelő töltési megoldások még tovább segíthetik ezt. Iparági becslések szerint ma az EV autók 80-85%-a céges autó Magyarországon. A most átadott EMSP (töltő üzemeltető szolgáltatás) megoldás lehet a céges autók töltésének problémájára is a könnyű elszámolhatóság biztosításával. (MTI-OTS)